miércoles, 24 de septiembre de 2008

FÀCIL PERÒ...

Els 20 vocals que formaran el "Consejo General del Poder Judicial (CGPJ)" han jurat o promès els seus càrrecs en el Palau de la Zarzuela

Aquesta es la notícia que apareix avui en els mitjans de comunicació, el curiós del cas es que ho facin al "Palau de la Zarzuela" i no en el Congrés dels Diputats per exemple. Es com si a Catalunya es celebrés a la Casa dels Canonges. En fi.. suposo que hi deu haver alguna raó històrica i/o protocol·lària.

D'altra banda no deixa de ser curiós que amb l'exactitut que normalment s'usa en el llengutaje judicial, la fórmula de jurament o promesa sigui tan simple com "cumplir fielmente las obligaciones como vocal del CGPJ, con lealtad al Rey y guardar y hacer guardar la Constitución"

No em direu que es un jurament força simple. ser "lleial" al Rei i a la constitució que cada vegada es un text més semblant a les Sagrades Escriptures.

Protocol·làriament cal dir que es un acte senzil d'organitzar però amb un "staff by luxe" ja que compta amb la presència del Rei i la Reina, el president del Govern, els presidents del Senat i del Congres, i el ministre de Justicia, la presidenta del Tribunal Constitucional,i el ex president del "Consejo"

Sort que el decret de precedències es clar que si no... que fas amb les sis primeres autoritats de l'Estat en el mateix acte?

Cal dir que els de protocolo de la "Zarzuela" en saben molt

No hay comentarios: