miércoles, 7 de enero de 2009

MINISTRESSA


Comencem bé l’any 2009, sense voler parlar de Gaza, Crisi, Finançament, i altres menudeses, i centrar-nos només en aspectes protocol·laris, hem començat l’any amb una autèntica exhibició d’una de les ministresses que es postulen per càrrecs de més rellevància o això diuen les enquestes i la premsa de la “villa y corte”

Tothom sap que la Pascua Militar que es celebra el 6 de gener a Madrid, es un acte que es convoca de rigorosa etiqueta i a més en la invitació es fa explicita menció de jaqué pels senyors i vestit llarg per les senyores.

Doncs bé la ministra de defensa, es presenta en pantalons i brusa de coll rodó. A preguntes de la Premsa un assessor seu diu que "un traje esmoquin". "Que es equiparable a vestido largo", aseguraron al ver la alarma que creó entre los puristas. La elección de la ministra de Defensa dejó en segundo plano la falda de "color champán" de la Reina, la "verde pálido" de Letizia y esos detalles de las vestimentas de la familia real que amenizan ese tipo de actos
"Es la primera vez que una mujer pronuncia un discurso en la Pascua Militar y, al no haber precedentes, ha chocado más de lo normal, pero se consultó con nuestro servicio de protocolo", explicó un asesor de Chacón. Un experto en estas lides que trabajó durante años para la Presidencia del Gobierno explicó que la ministra no cumplió los requisitos de la Casa Real, pero descartó que la opción del traje fuera una "aberración protocolaria".


En fi, podríem fer molts comentaris però ho resoldrem amb aquella frase que “la millor elegància es la que no es nota” o aquella altra que diu que “l’etiqueta serveix bàsicament per evitar la originalitat” entenent l’originalitat en aquest cas com la voluntat de ser diferent dels altres a través de la norma en el vestir.

Ja sé que no té més importància i que amb tot el que està passant es una simple anècdota però aquest fet junt amb l’excés de maquillatge per ser un acte de matí ens fa pensar que o bé es vol trencar motlles o bé la ignorància del gabinet de la ministressa es francament preocupant si tenim en compte que parlem d’una institució (l’exèrcit) absolutament protocol·lària degut a la seva evident jerarquització i uniformitat.

No hay comentarios: